Förrättspannacotta med räksalsa

Det här är en trevlig liten rätt som man kan bjuda på till förrätt eller som en liten vickning. 

(null)


Pannacotta:
2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver
2 dl grädde
2 dl créme fraîche
2 msk riven pepparrot 
2 msk hackad dill
1 msk finhackad rödlök
Salt

Blötlägg gelatinet i lite vatten. Blanda 1 1/2 dl grädde, créme fraîche, pepparrot, dill och rödlök. Värm 1/2 dl grädde och smält gelatinet i grädden. Häll samman allt och smaka av med lite salt. Fördela röran i några snygga portionsglas och ställ svalt i några timmar. 

Räksalsan:
Ca 450 g räkor med skal eller 250 g skalade
1 liten hackad rödlök
1/2 hackad gurka
Hackad dill
Saften av 1/2 citron
Lite salt
Lite flytande honung

Blanda gurka, dill, rödlök och citron och krydda med salt och honung. Jag väntade med att blanda i räkorna till strax före serveringen 

Toppa pannacottan med räksalsan och servera. Vi satte även dit ett litet parmesanchip. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0