Äpple och ananastosca

Den här efterrätten kom min äldsta dotter på när hon var lite sugen på något gott.

Äpple
Färsk ananas
Smör
En skvätt grädde
Agavesirap
Flagad mandel

Skär frukten i tärningar. Stek den och flagad mandel försiktigt i smör. Häll på lite agavesirap och en skvätt grädde och låt koka tills det tjocknar en aning. Servera direkt.


Efterrätt med få kolhydrater

Den här efterrätten är mycket snabblagad. Beroende på vilken frukt man använder blir mängden kolhydrater lite skiftande.

Frukt tex mango, persika eller persimon
Mandel
Hasselnötter
Smör
Mörk choklad

Tärna frukten och lägg i portionsformar. Grovhacka mandeln och nötterna. Stek dem i rikligt med smör. När nötterna och mandeln fått lite färg hälls blandningen över fruktbitarna. Hackad mörk choklad strös direkt över det varma nöthacket så att det smälter ner över efterrätten.
Servera direkt.


RSS 2.0