Variant på Frippes kyckling

Jag hade glömt att Tina upp mat ur frysen och tänkte att det nog löser sig ändå. Och det gjorde det. Resultatet blev riktigt bra till och med. Tyvärr glömde jag att ta en bild.

Kycklinggryta

4 kycklingfiléer
1burk krossade tomater
1burk sparris
1burk champinjoner
Salt och peppar

Lägg de djupfrysta kycklingfiléerna i en gryta. Salta och peppra. Häll på krossade tomater, champinjoner och sparris. Rör runt lite och försök att täcka filéerna med spadet. Koka upp och låt det puttra tills köttet är genomkokt. Vänd på kycklingbitarna då och då så att det blir jämnare tillagat.


Gravad lax med goda grönsaker

I går blev det snabblagad mat. Det vi hade tänkt oss tig för lång tid så i stället plockade vi fram gravad lax, Philadelphia som smaksattes med pepparrot, sojabönor med vinegrett fänkålsröra och avokadoröra. Gott!

Avokadoröra
Två avokado
En bit paprika
1 lime
Chiliflakes
Salt

Fänkålsröra
Bryn strimlad lök och fänkål i rikligt med smör tills det mjuknar. Salta och peppra.


RSS 2.0