Grillad portobellosvamp

2 pers

2 portobellosvampar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1/2 hackad tomat
1/2 mozarella 
Några blad basilika
 
Skär bort foten och dela den i bitar. Hyvla smör och lägg i hatten. Pressa över vitlök och fyll upp med den hackade svampen och de övriga ingredienserna. Grilla 10-15 minuter. Lägg eventuellt folie under hattarna efter halva tiden. Kan vara en helt vegetarisk rätt eller tillbehör till kött. 



Müsli

Jag brukar göra en müsli som jag har hittat på nätet i bloggen 56kilo.se
Eftersom jag inte tycker att det smakar så mycket choklad när jag tar 1msk kakao så tar oftast 1 msk kanel i stället. Idag provade jag att ta hackad 86% mörk choklad istället. 

Müsli/granola

4 dl blandade grovhackade nötter/mandel
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1/2 dl hela linfrön
1 tsk vaniljpulver
3 msk kokosolja
50 gram hackad 86% mörkchoklad (och/eller 1 msk kanel)

Sätt ugnen på 150 grader. Strö ut allt utom chokladen i en långpanna. Jag brukar lägga kokosoljan i klickar ovanpå och låta det smälta i ugnen. Rosta blandningen i ugnen i ca 20 minuter. Blanda runt och låt det svalna. Blanda i hackad choklad och häll i en glasburk med tätslutande lock. Strö blandningen på yoghurt eller fil toppad med goda bär.




RSS 2.0