Färskost av kefir

Jag har börjat göra egen kefir igen efter något års uppehåll. När Kefirgrynen har jobbat på provar jag mig fram och gör mer av kefiren än bara kefir. Något som blir väldigt lyckat är färskost av kefir. 
 
lägg några matskedar kefirgryn ien glasburk med ca 5 dl lantmjölk blandat med ca 1 dl grädde. Grädden gör osten krämigare. Låt kefiren stå mörkt i rumstemperatur i två dygn. plocka bort kefirgrynen med hjälp av en slickepott och en sil. lägg kefiren i sil klädd med silduk, hushållspapper eller kaffefilter. Låt vasslen rinna av i ett dygn.
 
Den avrunna kefiren blandas med salt och önskvärd smaksättning. Vi tycker att hackad rödlök blir väldigt gott. Vitlök och/eller gräslök är också väldigt gott. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0