Syrade rödbetor

(null)

1 kg färska rödbetor
2 st rödlökar
3-4 klyftor vitlök
20 g oprocessat salt
Ev lite vassle från kefir eller filmjöl
Vitkål, vinblad eller vinbärsblad 

Skala rödbetorna och riv dem. Skiva lök och vitlök runt. Lägg det i en bunke och tillsätt salt. Massera grönsakerna ordentligt tills de vätskar sig. Lägg allt i en stor burk med gummiring och bygellås. Häll gärna på lite vassle. Håll grönsakerna borta från syre med hjälp av t ex ett stort vitkålsblad. 
Ställ i rumstemperatur i tre dagar. Ställ det lite svalare, ca 15-18 grader i ytterligare tre veckor. Lägg över i mindre burkar och ställ det svalt. Låt det gärna mogna ytterligare innan man äter av det. 
Jag ska riva det lite tunnare nästa gång. 
Man kan blanda lite syrade grönsaker med lite creme fraiche till en härligt rosa röra och servera till maten. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0