Varianter på tabbouleh

Eftersom jag mår bättre när jag inte äter gluten så gör jag glutenfria varianter av tabbouleh. De innehåller en hel del kolhydrater men det fungerar för oss ändå. 

Tabbouleh

Bovete eller fullkornsris
En rejäl knippa slätbladig persilja
Ev mynta
2 tomater
1/3 gurka
1 rödlök
1 citron
Olivolja
Salt och peppar

Kok ris enligt förpackningen och låt det svalna eller.....
Skölj 1 dl bovete i hett vatten och sedan i kallt. Låt det koka med 1 msk vinäger och 3 dl buljong i 10 minuter. Låt det svalna

Hacka persilja, mynta, tomater, gurka och rödlök. Blanda med ris eller bovete. Häll olivolja och rikligt med pressad citron över. Smaksätt med salt och peppar. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0