Lax med varm squashsallad

Nu var det väääldigt länge sedan jag skrev, men jag tänkte damma av Gyllinmat och börja spara recept igen.
Idag gjorde jag en lågkolhydraträtt av en gammal pastarätt som vi tycker mycket om.

Lax i ugn
Salta, peppra och häll flingsalt och chiliflakes över laxfiléer i en ugnsform. Pressa över lime eller citron och ställ in i ugn i 225 grader i 10 minuter.
Om man vill kan man stryka ett lager philadelphia, med eller utan smak, över fisken också.

Varm squashsallad

1 squash
1 äpple
1 rödlök
2 dl crème fraîche
Salt och örtkryddor
Ev en vitlöksklyfta

Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner squash-tärningar i det. Låt tärningarna bli varma någon minut i vattnet. Det ska vara lite tuggmotstånd i bitarna. Häll av vattnet och blanda ner hackad rödlök och äpplebitar. Rör även ner crème fraîche och örtkryddor. Smaksätt med eventuellt med salt och vitlök.


Kommentarer
Postat av: Maria

Så gott !! :P Visst är en blogg det perfekta sättet att "förvara" sin bästa recept på! Man sparar ju massor med plats! Hoppas allt är bra med er!
Kram

Svar: Ja precis, man skriver ju minst lika mycket för sin egen skull som för någon annans. Går man in och tittar efter ett tag så kan man ju bli inspirerad av sin egen mat :-D
Eva Gyllin

2014-09-19 @ 19:05:44
URL: http://mariasfavoriter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0