Fröknäcke

Jag har alltid lyckats med Risentas fröknäcke och gjorde ett recept som liknar deras. 
Blanda ca 5 dl frön (2 dl solrosfrö, 1 dl pumpakärnor, 2 dl sesamfrö, 1/2 dl psylliumfrö, 1 msk linfrö, 2 msk chia)
Med 4 dl kokande vatten och 3 msk olja. 
Låt den vila i en bunke i 10 min.
Fördela smeten på två plåtar med bakplåtspapper. 
Flingsalt eller krydda strös över.
Grädda i 175 grader i 55 minuter, varmluft 150 grader i 50 min eller tills det är torrt och gyllenbrunt. 
Bryt i bitar och förvara i tätslutande burk eller påse. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0