I stället för potatismos
Jag har läst på många ställen att man kan göra mos på blomkål och grädde. Jag har aldrig lyckats få någon bra konsistens på det och valde då att ta creme fraiche i stället för grädde. Jag tycker det blir fantastiskt bra.
Blomkålsmos
4 pers
1 blomkålshuvud
2-3 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
ev en klick smör
Dela blomkålshuvudet i buketter. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Stöt sönder buketterna och blanda i creme fraiche tills det blir en bra konsistens. Pressa ner en vitlöksklyfta i moset och smaksätt med salt, peppar och ev en klick smör.
Blomkålsmos
4 pers
1 blomkålshuvud
2-3 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
ev en klick smör
Dela blomkålshuvudet i buketter. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Stöt sönder buketterna och blanda i creme fraiche tills det blir en bra konsistens. Pressa ner en vitlöksklyfta i moset och smaksätt med salt, peppar och ev en klick smör.
Kommentarer
Trackback