LCHF- Langos

Här kommer en riktig fettbomb! Det här är ett litet experiment som blev ganska lyckat!

Langos
3-4 pers
100g philadelphia
5 ägg
4 dl grädde
1/2 dl fiberhusk
1 krm salt
Rapsolja
Mosa samman philadelphia och ett ägg. Rör därför i ett ägg i taget. Häll i grädde och vispa i fiberhusk och salt. Låt smeten stå och svälla i ca 5-10 min. Värm några cm olja i ett stekjärn. Klicka ner ca 1 dl av smeten i den varma oljan. Stek den gyllenbrun på medelvärme och vänd den när den har stelnat till. Man skulle kanske kunna tillaga den i ugn istället för att fritera. Servera langosen nygräddad med goda tillbehör t.ex räkor, creme fraiche, vitlökssmör, hackad lök och riven ost.
jifisaiof
(Min dotter Amanda har tagit bilden)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0