Fyllda paprikor
Det är tycker jag är en perfekt LCHF-rätt. Dessutom är den enkel att göra och god.
Köttfärsfyllda paprikor
4 pers
500-600 g köttfärs
2 lökar
vitlök
smör
salt och peppar
örtkryddor, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar eller något annat kul
5-6 paprikor
1 paket krossade tomater
3 dl grädde
skivad gräddost
Hacka lök och stek den och köttfärsen i smör. Dela paprikorna i halvor och ta bort kärnorna. Förväll dem några minuter i lättsaltat vatten. Krydda köttfärsen så att den blir smakrik. Häll krossade tomater och grädde i en långpanna. rör om så att det blandar sig. Häll av vattnet från paprikorna och lägg dem som små båtar i långpannans sås. Fyll halvorna med köttfärssåsen och täck med skivad ost. Gratinera paprikorna i 250 grader i ca 10 minuter.
Köttfärsfyllda paprikor
4 pers
500-600 g köttfärs
2 lökar
vitlök
smör
salt och peppar
örtkryddor, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar eller något annat kul
5-6 paprikor
1 paket krossade tomater
3 dl grädde
skivad gräddost
Hacka lök och stek den och köttfärsen i smör. Dela paprikorna i halvor och ta bort kärnorna. Förväll dem några minuter i lättsaltat vatten. Krydda köttfärsen så att den blir smakrik. Häll krossade tomater och grädde i en långpanna. rör om så att det blandar sig. Häll av vattnet från paprikorna och lägg dem som små båtar i långpannans sås. Fyll halvorna med köttfärssåsen och täck med skivad ost. Gratinera paprikorna i 250 grader i ca 10 minuter.
Kommentarer
Postat av: Eminas.se
Du borde smaka bosniska fyllda paprikor :D Mammas är jättegoda :D hehe
tycker du bloggar lite för lite Eva, vill ha mer, mer, mer recept :D
Trackback