Bigos

Jag köpte en burk surkål för att få nya rätter med kål. Det blev en enkel vardagsrätt. Om jag hade haft bacon och kummin hemma hade receptet innehållit även detta.

Bigos
6 pers

1 burk surkål
Ca 600 gram starka, smakrika korvar
1 lök
Paprikapulver
Mejram
Tomatpure
Vitt vin och vatten
Crème fraîche
Dijonsenap

Skiva lök och korv. Bryn det i smör. Blanda i surkål och krydda med mejram, paprikapulver och tomatpure. Häll ca 1 dl vin och fyll på med lika mycket vatten. Blanda ca 2 dl crème fraîche med några teskedar dijonsenap. Klicka detta över maten på din tallrik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0