Fiskpate'

Så här efter jul kan man bli sugen på mat som inte känns så tung. Fiskpate med sallad och en god sås passade mig perfekt.

Fiskpate

600 gram fiskfile t ex torsk
3 ägg
2 dl crème fraîche
2 msk potatismjöl
1 krm riven muskot
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
500 g räkor med skal
Dill

Kör fisken väl sönderdelad i matberedare. Tillsätt äggen och allt utom dill och räkor. Kör tills allt är väl blandat. Klä en brödform med smörpapper. Häll ett lager med fiskfärs i formen. Strö över ett lager med dill. Täck dillen med ett lager fiskfärs. Skala och hacka räkorna och blanda med lite av färsen. Bred ut räkröran i formen och fyll på med resten av färsen. Täck formen med smörpapper och baka i vattenbad i 200 grader i ugnen i ca 35 minuter. Kan ätas både varm och kall.


Kommentarer
Postat av: Maria

Ser jättegott ut! Jag gjorde också fiskpaté till julbordet i år, för första gången! Jättegott & lättare än man tror. Ha en trevlig nyårsafton !! =)

2011-12-31 @ 14:17:48
URL: http://mariasfavoriter.blogg.se/
Postat av: Amsoca

Åh! Min favoriträtt <3



//Amsoca

2012-03-04 @ 12:03:51
URL: http://amsoca.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0