Glutenfritt pannbröd

Vi testade att steka ett pannbröd till korven. Nästa gång ska vi steka dem på murrikkan.

(null)

5 dl Havregryn eller 4 dl havremjöl
2 msk fiberhusk 
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
3 1/2 dl vatten
3 msk raspsolja

Kör sönder havregrynen i matberedaren. Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll i olja och vatten. Låt degen stå en stund så fiberhusken hinner göra degen tjock. 

Gör 7 platta kakor av degen. Jag la en klick deg mellan två bakplåtspapper men man kan också kavla ut det med en kavel. 
Stek i ett torrt stekjärn på medelhög värme. 

(null)


LCHF-langos

(null)

Langos för 2 pers
3 ägg
3 1/2 dl riven ost (Västerbotten fungerade bra)
3/4 dl majonäs

Blanda ihop och klicka ut på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter. 

Tillbehör:
Räkor
Riven ost
Rom
Hackad rödlök
Créme fraîche 


Ädelostsås med grönpeppar och cognac

Varför inte kombinera ihop flera goda ingredienser och göra en god sås!

(null)


2 dl Grädde
70 g ädelost 
20 grönpepparkorn
1-2 msk cognac
Salt och peppar

Koka upp grädde och ädelost och låt det puttra tills det blir tjockt. Stöt grönpeppar och häll i såsen. Smaka av med cognac, salt och vitpeppar. 
Vi serverade den till oxfilé men den passar säkert alldeles utmärkt till fläskfilé också.


Rester av gravad lax

Ibland får man rester av gravad lax som man inte riktigt vet vad man ska göra med. Här är en rätt som man kan ha som pastasås eller äta som det är. 

(null)


Ca 200 g fryst bladspenat 
1 klick smör
Gravad lax
3 dl créme fraiche 
Hackad vitlök
Salt och peppar

Bryn spenaten i smör tills den har tinat. Rör ner créme fraiche. Pressa ner vitlök och lägg i laxen. Puttra tills allt är varmt. Smaka av med salt och peppar.


Rester av julskinka (eller kassler)

Svärfar hade julskinka kvar och vi fick hjälpa honom att äta upp den. Min svägerska tipsade om en kasslerrätt som jag brukar göra. Det blev en variant på den. 

(null)


400-500 g Julskinka eller kassler
3 dl creme fraîches 
Vitlök
Ärtor eller squash
Riven ost t ex Västerbotten 
Salt och peppar

Strimla köttet och lägg i en kastrull. Blanda i créme fraîche. Lägg i ärtor eller strimlad squash och koka upp tills allt är varmt. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar. Tillsätt riven ost. 
Servera som en pastasås eller är som det är. 


RSS 2.0