Glutenfritt pannbröd

Vi testade att steka ett pannbröd till korven. Nästa gång ska vi steka dem på murrikkan.

(null)

5 dl Havregryn eller 4 dl havremjöl
2 msk fiberhusk 
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
3 1/2 dl vatten
3 msk raspsolja

Kör sönder havregrynen i matberedaren. Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll i olja och vatten. Låt degen stå en stund så fiberhusken hinner göra degen tjock. 

Gör 7 platta kakor av degen. Jag la en klick deg mellan två bakplåtspapper men man kan också kavla ut det med en kavel. 
Stek i ett torrt stekjärn på medelhög värme. 

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0