Kolamousse
Kolamousse med smörindränkt pepparkskssmulor och lingon
100 g Philadephiaost naturell
0,5 dl karamelliserad mjölk (mer om man vill ha kraftigare kola smak)
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
En gnutta salt
12 pepparkakor
Smält smör ca 50 g
Lingon eller röda vinbär
Blanda ihop allt och vispa tills det blir en en härligt fluffig mousse.
Smula två pepparkakor i botten på en efterrättsskål eller ett snyggt glas. Häll över smält smör. Klicka eller spritsa moussen över och dekorera med några lingon eller röda vinbär. Stick gärna i en extra pepparkaka på toppen.
Förrättspannacotta med räksalsa
IsterbandsJanson
1 kg potatis
2 gula lökar
4 isterband
3 dl grädde
Salt och peppar
Riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och strimla potatisen. Hacka eller skiva löken. Skär ett snitt längs med isterbanden. Varva potatis, lök och isterband i en smord ugnsform. Lägg potatis överst och underst. Salta och peppra på lagerna med potatis. Häll över hälften av grädden och strö över riven ost. Grädda i 30 minuter. Häll på testen av grädden och ställ i formen i ugnen ytterligare 20 minuter. Servera rödbetor till.