Kolamousse

Det här receptet har jag fått i en matgrupp på Facebook av Petra Hallberg. Det är magiskt gott om
man gillar dulche de leche.

Kolamousse med smörindränkt pepparkskssmulor och lingon 

 

100 g Philadephiaost naturell 

0,5 dl karamelliserad mjölk (mer om man vill ha kraftigare kola smak)

2 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

En gnutta salt

 

12 pepparkakor

Smält smör ca 50 g

Lingon eller röda vinbär

 

Blanda ihop allt och vispa tills det blir en en härligt fluffig mousse. 

 

Smula två pepparkakor i botten på  en efterrättsskål eller ett snyggt glas. Häll över smält smör. Klicka eller spritsa moussen över och dekorera med några lingon eller röda vinbär. Stick gärna i en extra pepparkaka på toppen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0