Förrättspannacotta med räksalsa
Det här är en trevlig liten rätt som man kan bjuda på till förrätt eller som en liten vickning.
Pannacotta:
2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver
2 dl grädde
2 dl créme fraîche
2 msk riven pepparrot
2 msk hackad dill
1 msk finhackad rödlök
Salt
Blötlägg gelatinet i lite vatten. Blanda 1 1/2 dl grädde, créme fraîche, pepparrot, dill och rödlök. Värm 1/2 dl grädde och smält gelatinet i grädden. Häll samman allt och smaka av med lite salt. Fördela röran i några snygga portionsglas och
ställ svalt i några timmar.
Räksalsan:
Ca 450 g räkor med skal eller 250 g skalade
1 liten hackad rödlök
1/2 hackad gurka
Hackad dill
Saften av 1/2 citron
Lite salt
Lite flytande honung
Blanda gurka, dill, rödlök och citron och krydda med salt och honung. Jag väntade med att blanda i räkorna till strax före serveringen
Toppa pannacottan med räksalsan och servera. Vi satte även dit ett litet parmesanchip.
Kommentarer
Trackback