Min bästa äppelkaka och Anna-Lenas
Den här äppelkakan är en kombination mellan två olika recept. Den glutenfria varianten kommer först och originalet sen.
4-5 äpplen, gärna fler
100 g smör
2,5 dl havregryn
2,5 dl kokos
1 dl socker
Starta ugnen på 200 grader. Skala äpplena och skär de i bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser. Strö ut blandningen över äpplena. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
Anna-Lenas bästa äppelkaka
4-5 äpplen
125 g smör
1,5 dl socker
2 dl mjöl
3/4 tsk bakpulver
Gör på samma sätt som ovan.
Stekt torsk med Ingrids heta räkor
Ibland kan man kombinera maträtter på ett sätt som man inte tänkt sig från början.
Idag stekte jag en torskfilé och gjorde en räksås till. Räksåsen är en rätt som vi i vanliga fall serverar till ris.
Räksås:
Smör
Curry
Vitlök
Tomatpuré
Soya
Créme fraîches
Cayennepeppar
Räkor
Bryn smör och curry, vitlök och tomatpuré. Häll i créme fraîche och låt allt bli varmt. Smaksätt med soya. Lägg i skalade räkor och låt dessa bli varma. Servera till stekt torsk och/eller ris.