Min bästa äppelkaka och Anna-Lenas

Den här äppelkakan är en kombination mellan två olika recept. Den glutenfria varianten kommer först och originalet sen.

(null)

4-5 äpplen, gärna fler
100 g smör
2,5 dl havregryn 
2,5 dl kokos
1 dl socker

Starta ugnen på 200 grader. Skala äpplena och skär de i bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser. Strö ut blandningen över äpplena. Ställ in i ugnen i 30 minuter. 

Anna-Lenas bästa äppelkaka
4-5 äpplen
125 g smör
1,5 dl socker
2 dl mjöl
3/4 tsk bakpulver

Gör på samma sätt som ovan. 

Stekt torsk med Ingrids heta räkor

Ibland kan man kombinera maträtter på ett sätt  som man inte tänkt sig från början. 
Idag stekte jag en torskfilé och gjorde en räksås till. Räksåsen är en rätt som vi i vanliga fall serverar till ris. 

(null)

Räksås:
Smör 
Curry
Vitlök
Tomatpuré 
Soya
Créme fraîches 
Cayennepeppar 
Räkor

Bryn smör och curry, vitlök och tomatpuré. Häll i créme fraîche och låt allt bli varmt. Smaksätt med soya. Lägg i skalade räkor och låt dessa bli varma. Servera till stekt torsk och/eller ris.


 



RSS 2.0