Indisk lammgryta
Det här receptet har jag fått av min dotter. Var hon har fått det ifrån vet jag inte. Jag förberedde allt kvällen innan. Jag la ner djupfryst kött i min slow cooker över natten. På morgonen hade kötet tinat och jag startade kokningen.
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk ingefära
1 tsk chili eller sambal oelek
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
1/2 tsk nejlika (jag tog malda)
1 kanelstång
2 msk tomatpuré
1 dl yoghurt
1 burk krossade tomater
Ca 600 g kött t ex bog ( jag tog säkert dubbelt så mycket och det blev riktigt bra)
Salt och svartpeppar
Enligt receptet ska man bryna lök och kött innan det får koka i 1 tim 30 min. Jag bara blandade ihop allt utan att bryna och lät det koka på låg temperatur i slow cookern i ca 11 timmar. Servera med ris och/eller naanbröd
Kommentarer
Trackback