Ungersk gulasch
Jag passar på att göra grytor eller stekar på helgerna. Idag startade vi en gryta och gick en långpromenad. Eftersom jag förberett en pizzasallad så var maten färdig när vi kom hem.
Ungersk gulasch
4 port
900 g nötbog eller högrev
6 lökar
smör
1 msk sött paprikapulver
1 msk starkt paprikapulver
1 tsk mejram
1 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
creme fraiche
Skär köttet i tärningar och löken i klyftor. Stek kött och lök i smör. Pudra över paprikapulvret under stekningen. Häll i de andra kryddorna och de krossade tomaterna. Låt allt puttra under lock i en timme. Servera med sallad och en klick creme fraiche
Ungersk gulasch
4 port
900 g nötbog eller högrev
6 lökar
smör
1 msk sött paprikapulver
1 msk starkt paprikapulver
1 tsk mejram
1 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
creme fraiche
Skär köttet i tärningar och löken i klyftor. Stek kött och lök i smör. Pudra över paprikapulvret under stekningen. Häll i de andra kryddorna och de krossade tomaterna. Låt allt puttra under lock i en timme. Servera med sallad och en klick creme fraiche
Kommentarer
Trackback