Kött i lergryta

I dag var dottern hemma och kunde sätta in maten på långkok i ugnen.

Karré i lergryta

Ca 1 kg Marinerad karré
Grönsaker
1dl vatten
Grädde
Ca1dl Philadelphia
Soya
Salt och peppar

Lägg grönsaker som en bädd i lergrytan. Häll på vatten och lägg det marinerade köttet över. Tillaga i ugn i 4-5 timmar. Vi började med 225 grader men sänkte sedan till 125. Spadet hälls ner i en kastrull. häll på grädde och lägg i Philadelphia. Koka såsen och smaksätt den med soya, salt och peppar. Dra isär köttet så det bli i munsbitar. Häll såsen över köttet. Servera kokta grönsaker och sallad till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0