Fiskpate'
Så här efter jul kan man bli sugen på mat som inte känns så tung. Fiskpate med sallad och en god sås passade mig perfekt.
Fiskpate
600 gram fiskfile t ex torsk
3 ägg
2 dl crème fraîche
2 msk potatismjöl
1 krm riven muskot
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
500 g räkor med skal
Dill
Kör fisken väl sönderdelad i matberedare. Tillsätt äggen och allt utom dill och räkor. Kör tills allt är väl blandat. Klä en brödform med smörpapper. Häll ett lager med fiskfärs i formen. Strö över ett lager med dill. Täck dillen med ett lager fiskfärs. Skala och hacka räkorna och blanda med lite av färsen. Bred ut räkröran i formen och fyll på med resten av färsen. Täck formen med smörpapper och baka i vattenbad i 200 grader i ugnen i ca 35 minuter. Kan ätas både varm och kall.
Ser jättegott ut! Jag gjorde också fiskpaté till julbordet i år, för första gången! Jättegott & lättare än man tror. Ha en trevlig nyårsafton !! =)
Åh! Min favoriträtt <3
//Amsoca