Kycklingfilé med ugnsgrönsaker och bryntvispatsmör
Idag gjorde jag brynt vispat smör för första gången. Tack Eva Stenvide för inspirationen. Det blev oerhört gott, luftigt med en god knäckig smak.
Brynt vispat smör
100 g smör
Pressad citron
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar
Smält smöret i en kastrull. Vispa hela tiden och låt det bubbla upp ordentligt. Ta kastrullen från värmen och ställ i ett vattenbad när det blivit gyllenbrunt. Skumma det och häll försiktigt bort det klara smöret från det grumliga i botten. Pressa ner citron och vitlök i smöret och rör om. Ställ det svalt tills det stelnat. Vispa det luftigt med elvispen och servera till maten eller bred på ett fröknäcke.
Brynt vispat smör ska jag garanterat göra till midsommar men med annan smaksättning.
Idag serverade jag det brynta smöret till kycklingfilé och ugnsstekta grönsaker.